Kryptovalutor har varit på tapeten länge och de fortsätter att dra till sig stort intresse över hela världen. Då är det kanske inte så konstigt att många som är verksamma i techbranschen går över till just kryptovalutor. Det finns många exempel på sådana som varit verksamma inom IT och sedan grundat sin egna valuta. Kryptovalutornas syfte är som du kanske redan vet att verka utan någon tredje part. Du har alltså inte kontakt med några banker, vilket gör att de mött en del motstånd. Om du har erfarenhet inom tech kan du i alla fall gå samma väg som många andra IT-verksamma har gjort.

Från Amazon till Bittrex

Ett av de mest kända exemplen är den trio som grundade handelsplattformen Bittrex. De har alla lång erfarenhet av tech och har samtliga arbetat för Amazon med diverse IT-uppgifter. De har även arbetat tillsammans på Microsoft innan de gick över till Amazon. Nu driver de alltså sin egen sajt i form av Bittrex och är verksamma inom kryptovalutor. Ett val som de inte har ångrat då det går väldigt bra för sajten. Om du själv vill gå samma väg till mötes är det en god idé att läsa på om bitcoin i Sverige. Du bör till exempel vara medveten om bitcoin value SEK och hur det fungerar i allmänhet.

Från LinkedIn till kryptovalutor

Ett annat exempel är en man vid namn Michel Li. Han arbetade tidigare på jobbsajten LinkedIn men har nu övergått till ett jobb hos Coinbase. Han stannade hela sju år hos LinkedIn innan det var dags för honom att gå vidare. I en intervju har han uttalat sig och sagt att det finns oändliga möjligheter för kryptovalutor. Det är alltså positivt för alla som vill gå den vägen. Som IT-kunnig har man alltså stora chanser att lyckas med det.