Är du intresserad av IT och letar efter en ny karriär? I så fall bör du starkt överväga att slå dig in på en tech-karriär. De företag som kommer på en riktigt bra idé kan räkna med enorm tillväxt och behöver ständigt nya medarbetare. De flesta öppnar dessutom kontor på flera platser i Europa och resten av världen så det finns också möjligheter till en internationell karriär. Men hur går man egentligen tillväga om man vill starta sin tech-karriär? För det första är det en stor fördel att skaffa sig en adekvat utbildning. Det finns flera olika IT-utbildningar du kan fokusera på för att förbättra dina chanser. Fundera gärna på vilken typ av karriär du vill ha och välj inriktning efter detta. Sedan är det bara att börja skicka ut jobbansökning.

Sök jobb på andra företag än renodlade tech-företag

Du behöver inte börja din karriär på ett tech-företag utan vända dig till vem som helst som är i behov av en IT-kunnig person. Här kan du samla på dig värdefull livserfarenhet som kan komma till användning vid ett senare tillfälle. Vi vet ju alla att utbildning plus arbetslivserfarenhet väger tungt när det kommer till jobbsökande. Det är inte alla som tar in någon nyexaminerad utan du måste först samla på dig erfarenheter. Kolla alla jobbannonser som är relaterade till IT och se vilka som passar dig.

Utnyttja kontakter

Kontakter är otroligt värdefullt när det kommer till jobbsökande och det gäller även inom IT-branschen. Om du går en IT-relaterad utbildning ingår det ofta praktik. Här bör du verkligen ta chansen och visa framfötterna. Även om de inte har några öppna tjänster på sitt egna företag känner de oftast andra som är i samma bransch. De kan alltså rekommendera dig till andra när du har slutfört din utbildning. Därför bör du alltid nätverka så mycket som möjligt.