I en annan artikel här på sajten pratade vi om Science Park i Jönköping och vad de kan göra för dig som vill starta eller finansiera ditt eget techföretag. Men de anordnar även regelbundna event som är öppna för de som är intresserade. Genom att gå in på deras hemsida och sedan kalender kan du se vad som är på gång. De brukar ha ett eller två event under varje månad så se till att hålla dig uppdaterad för att inte missa något. Om det krävs anmälan eller några andra förberedelser kan du även läsa mer om detta här. I nuläget hålls i princip alla event online eftersom man vill undvika samlingar på grund av coronapandemin. Här kommer ett litet axplock av vad du kan förvänta dig av Science Park och dess event.

Fokus på kvinnliga företagare

Ett event som går av stapeln nu i december väljer att fokusera på hur man ska få in fler kvinnliga företagare. Speciellt inom techvärlden är det en väldigt stor andel män som driver företagen. Det beror inte på att kvinnor inte har bra idéer. Kanske vågar de bara inte ta för sig på samma sätt som män? Det är något som diskuteras i detta event som hålls på webben. Om du tycker att detta låter intressant måste du anmäla dig i förväg. Du får sedan en länk på hur du loggar in till eventet när det är dags.

Olika föreläsningar

Science Park håller även i flera olika föreläsningar, till exempel hur man hanterar stress som egen företagare. Det är ingen hemlighet att det ligger ett stort ansvar på ens axlar som egen företagare och det är viktigt att man kan skilja på jobb och privatliv. Dessa föreläsningar brukar vara gratis och är mycket lärorika för alla som vill driva eget. Du anmäler dig på sajten precis som vanligt.