Småland har verkligen seglat upp och blivit en kraft att räkna med när det kommer till tech-företag. Här finns det alltså stora möjligheter för dig som söker ett drivande företag att arbeta för. Jönköping är en central punkt där flera av dessa bolag har valt att lägga sina huvudkontor. Det gör att staden hålls levande och att flera vill flytta dit. Det är dessutom en lite mindre stad vilket innebär att klimatet är lite mer avslappnat. Här kommer några exempel på spännande bolag som du kan spana in om du letar efter roliga tech-möjligheter i Småland.

Cind

Cind kommer från början från Linköping men de har numera sin verksamhet i det som kallas Science Park i Jönköping. De har tagit fram en speciell stereokamerateknik som man främst använder vid det som kallas virkesmätning. Det går alltså med hjälp av denna avläsa en viss virkesmängd digitalt vilket är till stor hjälp för många företag.

BLB Industries

Detta är ett företag som håller till i Värnamo som ju också ligger i Jönköpings län. Värnamo har länge varit känt för inredning men nu börjar alltså även tech-företagen att etablera sig här. Just BLB Industries är kända för sin produkt The box vilket är en av de största 3D-skrivarna i världen. Den är dessutom mycket snabbare än många av dess konkurrenter på marknaden. De arbetade hårt på att plocka fram produkten under många år och presenterade den under 2016.

Tuva

Detta är ett ganska nystartat företag som grundades så sent som 2015. Deras företag fokuserar på att främja grannsamverkan via en särskild app. Om någon ser någonting misstänksamt i sitt område ska de rapportera detta i appen så snabbt som möjligt. De är alltså fortfarande ganska nya i tech-sammanhang men har en produkt som väckt mycket uppmärksamhet både lokalt och i stora delar av Sverige.