Även om de flesta av dagens IT-utbildningar är studiemedelsberättigade kan det vara skönt att tjäna sina egna pengar vid sidan av. Det kan betyda att du inte behöver ta lika mycket i studielån som du annars skulle behöva. Även innan du har blivit antagen till en utbildning kan det vara en god idé att börja spara undan lite extra pengar. Det kommer att krävas när du blir student. Här kommer några tips på hur du kan gå tillväga för att tjäna lite studiepengar.

Investera i bitcoin

Det finns många investeringar som du kan göra online. Vissa börjar att investera i aktier till exempel via Avanza. Här kan du alltså köpa aktier i olika bolag som du sedan säljer av vid rätt tillfälle. Många investerar också i bitcoin som är en av de största kryptovalutorna i världen. Även om vi inte alltid läser så mycket om den i Sverige finns det möjligheter att investera. På bitcoin-guiden.se kan du läsa mer om hur du går tillväga. Valutan ökade till exempel nu under efterspelet till det amerikanska presidentvalet.

Registrera dig som content writer

Är du duktig på att skriva? I så fall kan du registrera dig som svensk content writer hos flera företag på nätet. Då skriver du olika texter till exempel om casinon, resor eller produkter och får sedan betalt för dina texter. Du väljer själv hur mycket du vill skriva och om vad, vilket är ett stort plus i kanten. Har du lite tid över på kvällarna kan du alltså skriva ett par texter för att tjäna en extra summa. Det är också en bra möjlighet att utveckla ditt språk och vänja dig inför dina studier. Precis som när du studerar måste du samla in bra information och sedan göra om det till dina egna ord. Om du söker på ”svensk content writer” får du upp flera alternativ.