Det finns ingen renodlad techutbildning eftersom det är ett så brett område. Det faller istället under IT-utbildning och sådana finns det gott om. Skulle du vilja utbilda dig i Småland så är Växjö en stad med många möjligheter. De flesta av dessa utbildningar kräver att du har fullständiga gymnasiebetyg. Om du redan innan gymnasiet vet med dig att du vill arbeta inom tech kan du med fördel välja en IT-linje på gymnasiet. Dessa har ökat avsevärt under de senaste åren med tanke på den efterfrågan som finns inom IT i dagens samhälle. Då har du en bra grund och stå på om du vill söka dig in på ett universitet eller högskola senare.

Javautvecklare

En linje som brukar rekommenderas om du vill arbeta inom tech är att bli Javautvecklare. Java är ett av de absolut största programmeringsspråken och används bland annat i datorer och mobiler. Det finns en stor efterfrågan på just javautvecklare så du har goda chanser på arbetsmarknaden efteråt. Detta är normalt en YH-utbildning som du slutför på två år. Denna kurs finns på flera orter i Sverige inklusive Växjö. Det går även att läsa större delen på distans om du väljer EC Utbildning.

Vad krävs det för att komma in på en sådan utbildning?

Oftast krävs det någon form av förkunskaper för att du ska kunna komma in på en utbildning som Javautvecklare. Vissa kräver att du har läst programmering 1 för att kunna söka. Dessutom måste du ha klarat upp till matte 2 eller 3. Om du inte skulle ha dessa kurser på ditt gymnasiebetyg brukar de gå att läsa som fristående kurser. Det gäller även om du inte skulle ha fristående gymnasiebetyg och behöver läsa upp några kurser. På kursen läser du allt från avancerad Java till HTML5 och mobilutveckling med Java. Det kan dock skilja lite beroende på vilken utbildning du väljer.